Techsistens er en podcast og et interessefællesskab lavet af Susanna Rankenberg og Patrick Damsted

Podcasten er en dialog om eksistensen med tech, og Patrick og Susanna trækker på hver 20+ års erfaring i den danske mediebranche, og en knivskarp lytterskare. Vi taler om det vi synes er vigtigt, det, der begejstrer og det, der frustrerer. Intet er for stort og intet er for småt: En god powerbank, offentlig IT, Facebooks seneste tiltag, misforståelser omkring emojis og en ny dims vi har købt. Godt humør, søde kæledyr og snolder er også vigtigt. Patrick kalder det “morgenradio for nørder”.

Det vigtigste ved Techsistens er dem, der lytter til det. Lige siden de første afsnit har en kæmpe rundbordssnak mellem dem, der lytter og udgiver, været det helt centrale ved Techsistens.

Da vi havde lavet 50 afsnit konspirerede alle Techsistensianerne om at lave en overraskelse til podcasten (vi kan ikke sige hvad det var, det er jo en overraskelse). De skriver om hvad de laver mens de lytter til Techsistens og kalder det #trafikmeldinger, de finder på #rosbagryggen og de føder #techsibabyer. De spiser #snolder og de skriver om deres #lortetech. De laver interaktive kort, så vi kan se hvor vi allesammen er, de har lavet spil om #speedywebs og alverdens andre skøre ting. De er ikke til at styre på 20 tønder land. På et tidspunkt overtog en gruppe af Techsistensianerne (der var til Internetdagen i København) spontant produktions-apparatet og Patrick og Susanna kunne stå og se, at en hård kerne af lyttere lavede et afsnit af podcasten.

techsistens-facebookcover-v3-851x315 kopi.png

 

Hvordan det startede

Patrick var digitalchef hos Radio24syv og Susanna var hyret ind til at skabe rammerne for radioens kommende online sociale tilstedeværelse. (Faktisk havde vi arbejdet sammen før i år 2000 på TV2 i Odense, men altså). En dag gik vi ud af radioen og ned til Planetariet og fik lidt sol i øjnene og vi snakkede og snakkede og snakkede om tech og eksistensen, og så fik vi en kaffe et sted, og Susanna sagde “kan vi ikke bare udgive det her som en podcast, jeg orker ikke at spørge nogen om vi kan få lov – vi kan kalde det Techsistens” og så sagde Patrick ja. Vi kaldte det en leg. Og vi stopper ikke lige foreløbig.