Den moderne skrivemaskine: Freewrite

Den moderne skrivemaskine: Freewrite

“Men laptoppen er jo opfundet,” tænker du når du hører om en skrivemaskine med strøm i og digitale evner. Jojo. Men laptoppen indeholder også bare browsere, og de indeholder alverdens fristelser og tidsrøvere.

Freewrite er kun til at skrive på. Du kan ikke browse på den, din forlystelsessyge prokastinator! Bare skrive og forhåbentlig lidt nemmere holde fokus.

Skriveforholdene er optimale, med et lækkert tastatur, flere ugers batteri-tid og en god e-ink-skærm, ser det ud til.

“Har den nu også dansk tastatur?”, spørger du meget relevant. Svaret er sådan set, at den kan købes med Internationalt ISO keyboard og softwaren indholder så konfigurationer til en masse sprog, deriblandt dansk, som du kan tilføje. Så sådan som jeg forstår det, så kan man uden problemer få et dansk layout i tastaturets funktionalitet, og skrive alt det æ, ø og å man har lyst til. Så selvom der måske står andre tegn dér hvor tasterne til æ, ø og å sidder - så skal fingrene bare danse derhen, hvor de plejer.

Og så skriver du bare, som den forfatter du har i maven (husk at slukke telefonen), filerne gemmes lokalt når du er offline, og når du igen er i nærheden af et wifi, så kan du overføre skriverierne til din foretrukne sky-tjeneste, f.eks. Dropbox eller Google Drive.

Fotos: Astrohaus (som er firmaet bag Freewrite)

Fotos: Astrohaus (som er firmaet bag Freewrite)

Det kan virke håbløst, at vi mennesker ikke bare kan finde ud af at slukke for wifi og lukke browseren ned og så få skrevet dét, der skal skrives. Og det er måske også det mest hensigtsmæssige projekt at kaste sig ud i, hvis man vil spare de cirka 3300 kroner sådan en veldesignet skønhed som Freewrite koster. Men den er godt nok pæn, med sine store, retro-knapper.

Der er også en rejse-version på vej, Freewrite Traveler, der ser markant anderledes ud: Den er hvid og kan foldes sammen. Den bliver lige nu crowdfund’et på indiegogo.

Fotos: Astrohaus

Fotos: Astrohaus

I øvrigt fokuserer firmaet bag skrivemaskinerne, Astrohaus, rigtig meget på metoder til, hvordan man kan optimere sin skrivning. Tjek deres blog ud, hvor der er virkelig mange gode råd til at fokusere, få ideer og få tingene gjort. Blandet andet dette indlæg, der handler om hvordan man kan bryde en skriveblokering.

Shownotes til Techsistens #77

Shownotes til Techsistens #76